Claudia Reiner is dit jaar de nieuwe voorzitter van SBB. Demissionair minister van OCW Ingrid van Engelshoven heeft haar per 1 januari 2022 op voordracht van het algemeen bestuur van SBB benoemd.

Claudia was tot eind 2021 vicevoorzitter van Techniek Nederland. Bij de ondernemersorganisatie is zij nog altijd actief in diverse commissies die zich bezighouden met onder meer arbeidsmarkt, digitalisering en energietransitie. Daarnaast is ze bestuurlijk actief in verschillende rollen, waaronder het AB VNO-NCW, Regieorgaan SIA voor praktijkgericht onderzoek in het hbo en de strategische adviesraad TNO.

Positieve visie

Als ondernemer in de installatietechniek en bestuurder staat Claudia bekend om haar positieve visie. Ook de aankomende vakmensen waarvoor beroepsonderwijs en bedrijfsleven zich sterk maken door samen te werken in SBB zijn daarbij gebaat. Zo ziet Claudia van zeer nabij, welke kansen alleen al de energietransitie biedt. Denk aan de vele interessante beroepen in de sector Techniek en gebouwde omgeving, van monteur koude- en klimaatsystemen tot middenkaderfunctionaris bouw.

Prachtige kansen voor jongeren en zijinstromers

“Ondernemen en opleiden gaan hand in hand”, weet Claudia. “Willen we investeren in de kansen die de energietransitie ons biedt, dan zullen we net zo stevig moeten investeren in de vakmensen van de toekomst. Met name voor jongeren en zijinstromers die een mbo-opleiding volgen liggen er waardevolle kansen om met een geweldig beroep je boterham te verdienen. Na een jaar vicevoorzitterschap bij SBB, kijk ik ernaar uit om nu in de prachtige rol van voorzitter mijn steentje te mogen bijdragen – voor mijn eigen sector, maar vanzelfsprekend net zo goed voor al die andere even belangrijke en betekenisvolle sectoren voor onze economie en maatschappij.”

Rollen omgedraaid

Hannie Vlug is directievoorzitter van SBB. “Het voorzitterschap van SBB wordt per jaar afwisselend vervuld door de voorzitter van de MBO Raad en een werkgevers- of werknemerslid van het dagelijks bestuur”, legt Hannie uit. “In 2021 was Adnan Tekin voorzitter en mocht ik Claudia al leren kennen als gemotiveerde vicevoorzitter. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid. Leuk! Ik wens Claudia een mooi voorzittersjaar. In deze coronaperiode is dat extra ingewikkeld, maar ik weet zeker dat we fijn zullen samenwerken.”