Supermarktketen én leerbedrijf Lidl Nederland gaat de komende jaren extra inzetten op de ontwikkeling van bbl-studenten binnen de logistiek en retail. Vorige week werd de samenwerking tussen Lidl en SBB bekrachtigd door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Lidl heeft als doel gesteld om bbl-studenten een leuke, afwisselende en uitdagende leerwerkplek te bieden. De doelstelling van het bedrijf is om in geselecteerde opleidingsfilialen studenten op te leiden. Hierdoor biedt het bedrijf studenten en medewerkers de kans om zich intern te ontwikkelen en door te groeien binnen de organisatie.

In elk filiaal een praktijkopleider

Supermarktketen Lidl heeft ruim 430 winkels en 6 distributiecentra in Nederland. Het bedrijf wil zich onderscheiden door kwalitatieve leerplekken aan te bieden in de daarvoor aangewezen opleidingsfilialen. In ieder erkend Lidl-filiaal staat een praktijkopleider klaar voor de bbl-student die daar diens opleiding volgt. Op die manier kan de kwaliteit van opleiden geborgd blijven. De studenten worden intensief begeleid en opgeleid tot allround medewerker. Een bbl’er loopt meestal vier dagen stage en zit een dag op school.

Opleidingsprogramma’s en leerplatform

SBB denkt graag mee met de leerbedrijven om de kwaliteit van opleiden hoog te houden. Sectorunitmanager Handel Tina Boes vertelt: “Opleiden en begeleiden van mbo-studenten en werknemers is een serieuze taak. Het kost tijd en een bedrijf en de praktijkopleider hebben daar specifieke expertise voor nodig. Lidl laat haar medewerkers altijd het beste uit zichzelf halen omdat ontwikkeling van personeel centraal staat. Vanuit SBB helpen we graag om het leren op de werkvloer vorm te geven. Ik ben dan ook trots dat ik namens SBB de samenwerking heb mogen ondertekenen. Zo helpen we komende jaren veel mbo’ers richting de retail en logistiek!”

Aftrap

De samenwerking tussen Lidl en SBB is eveneens de aftrap voor de ontwikkeling van alle praktijkopleiders die zich in de erkende filialen sterk gaan maken voor toekomstige bbl-studenten. Het voordeel is dat zo in alle opleidingsfilialen de visie en aanpak op leren in de praktijk hetzelfde is. Het bedrijf biedt plaatsen aan mbo-studenten van niveau 2, 3 en 4 binnen de retail en logistiek. Bijvoorbeeld logistiek en verkoopmedewerker, teamleider en retailmanager.