Met ingang van dit schooljaar komt SBB tegemoet aan twee veelgehoorde wensen van scholen. Medewerkers die een voordracht doen kunnen voortaan een opmerking voor SBB toevoegen. Bovendien is het gemakkelijker om de voortgang te volgen.

Scholen die in MijnSBB een leerbedrijf voordragen voor erkenning of uitbreiding van erkenning, kunnen een toelichting voor dat bedrijf invullen. Vanaf dit schooljaar kunt u ook een toelichting voor SBB invullen. Omdat de toelichting direct bij de juiste adviseur praktijkleren terechtkomt, kan die er snel mee aan de slag. U hoeft dus geen aparte toelichting per e-mail meer te versturen.

Altijd op de hoogte

Als medewerker die de voordracht heeft gedaan, kunt u de voortgang bekijken in MijnSBB bij ‘Voordrachten volgen’. Maar voortaan ontvangt u ook een e-mail wanneer de status van een kwalificatie wijzigt naar ‘erkend’ of ‘niet-erkend’, dus zonder dat u hoeft in te loggen. Zo kunt u bijvoorbeeld sneller de bpv-overeenkomst opmaken.

In periodes waarin veel stages en leerbanen voor studenten worden geregeld, kan het zijn dat u meerdere voordrachten tegelijk hebt gedaan. Daarom ziet u in het onderwerp van de e-mail direct om welk bedrijf het gaat.

Wanneer u in één voordracht erkenning aanvraagt voor meerdere kwalificaties, neemt SBB niet altijd op dezelfde dag een besluit over alle kwalificaties. In dat geval ontvangt u meerdere e-mails, met een maximum van één update per dag.

Soepel verloop

SBB stelt het op prijs dat scholen regelmatig bedrijven voordragen voor erkenning of uitbreiding. Met de nieuwe dienstverlening ondersteunen wij u bij het soepele verloop van deze voordrachten. Zo zorgen we samen dat studenten nog sneller aan de slag kunnen bij hun nieuwe stage of leerbaan.