Vandaag is de inschrijving voor de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider weer van start gegaan. SBB organiseert jaarlijks deze verkiezing, waarbij iedereen een van de ruim 250.000 erkende leerbedrijven en een veelvoud aan praktijkopleiders kan voordragen. Op 16 mei worden tijdens het jaarlijkse Ambassadeursgala van Dit is mbo de publiekswinnaars bekendgemaakt.  

Elk jaar zetten vele duizenden erkende leerbedrijven en praktijkopleiders zich met veel enthousiasme in om de vakmensen van de toekomst in hun bedrijf op te leiden. De praktijkervaring die mbo-studenten, om- en bijscholers en leerlingen van het vmbo en vso/pro daar opdoen is van belang voor hun verdere loopbaan.

De student doet binnen het leerbedrijf diens eerste werkervaring op onder begeleiding van de praktijkopleider. Studenten hebben actuele kennis en een frisse blik. Bovendien werken ze direct mee; zeer waardevol in deze tijd. SBB vindt het belangrijk om de inzet van erkende leerbedrijven en praktijkopleiders onder de aandacht te brengen en te belonen tijdens de jaarlijkse verkiezing.

Per sector één landelijke favoriet

Uit alle voordrachten kiest een deskundige jury voor elk van de negen sectoren de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders. Vervolgens bepalen de sectorkamerleden van SBB hun landelijke favoriet. Tijdens het Ambassadeursgala op maandag 16 mei 2022 is het aan het publiek om uit de negen sectoraal winnende leerbedrijven en praktijkopleiders de publiekswinnaars te kiezen.

De inschrijving sluit op 7 januari 2022. U kunt uw voorkeur doorgeven voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider.